AVROTROS wacht uitkomst onderzoek OM Zweden over Joost Klein verder af

Media door Alyssa

Zaterdag, de dag waarop Joost Klein had moeten schitteren tijdens de finale van het Eurovisie Songfestival, werd duidelijk dat Joost niet mocht optreden. Joost werd door de EBU gediskwalificeerd vlak voordat hij zijn grote droom kon waarmaken. Maar wat staat de zanger nu te wachten?

AvroTros wacht op resultaten onderzoek

AvroTros laat in een statement weten op dit moment te wachten op de resultaten van het onderzoek door het Zweedse Openbaar Ministerie naar het incident met Joost Klein tijdens het Eurovisie Songfestival. Pas nadat deze resultaten bekend zijn, zal de omroep inhoudelijke vragen over wat er is gebeurd en de mogelijke gevolgen beantwoorden. Dit werd bevestigd door een woordvoerster van AvroTros aan het ANP. "Op dit moment wachten we op de uitkomst van het onderzoek. Pas daarna kunnen we meer informatie geven," aldus de omroep.

Incident met een cameravrouw

Joost zijn diskwalificatie op het Eurovisie Songfestival heeft alles te maken met een incident met een cameravrouw van het festival. Het incident zou hebben plaatsgevonden op donderdagavond, waarna de cameravrouw een klacht tegen hem indiende. De politie in Zweden onderzoekt de zaak en zal het dossier binnenkort overdragen aan het OM in Zweden. Daar wordt besloten of er vervolgstappen worden genomen tegen Joost, maar dit proces kan nog enkele weken duren, zo laat de Zweedse politie en het OM daar weten.

Joost Klein is terug in Nederland

Joost is nu weer terug in Nederland. Hij heeft vandaag Malmö verlaten en is met een privévliegtuig teruggevlogen naar Lelystad, waar hij vervolgens met een geblindeerde auto is opgehaald.

Lees ook: Joost Klein smeekte om hulp: gevecht tegen trauma's en geestelijkegezondheidszorg