Redenen om wél seks te hebben tijdens je menstruatie

Intiem door Maya Luz

Tijdens je menstruatie voel je je niet altijd even sexy. Je hebt kramp, voelt je opgeblazen en je hebt natuurlijk last van het bloeden. Seks hebben is dan misschien niet iets waar je echt aan denkt. Toch kan het wel goed zijn om seks te hebben tijdens je menstruatie. Dit zijn de redenen om het wel te doen!

Lees ook: Deze sterrenbeelden hebben altijd een hoge seksdrive

Het verlicht kramp

Het krijgen van een orgasme, kan je menstruatiekramp verlichten. Als je menstrueert, trekt je baarmoeder samen, wat de pijn veroorzaakt. Wanneer je klaarkomt, gebeurt dit ook, maar dan ontspant je baarmoeder daarna ook weer. Daarnaast komen er door seks ook endorfines vrij die ervoor zorgen dat jij je goed gaat voelen. Daarnaast is intiem zijn met je partner hele goede afleiding van je menstruatiepijn.

Je libido is hoger

Veel vrouwen ervaren dat hun libido verhoogd is tijdens hun ovulatie. Maar voor veel vrouwen gebeurt dit ook tijdens hun menstruatie. Als jij dit ook hebt, is het helemaal geen slecht idee om hier iets mee te doen wat ons betreft.

Seks kan je menstruatie verkorten

Wil jij jouw menstruatie inkorten? Dan is seks hebben misschien wel de oplossing. Door een orgasme trekt je baarmoeder samen. Hierdoor kan het de inhoud hiervan er sneller uitduwen. Dit kan er uiteindelijk voor zorgen dat je menstruatie minder lang duurt.

Het dient als natuurlijk glijmiddel

Dit klinkt misschien een beetje vies, maar als je een mannelijke bedpartner hebt kan je menstruatiebloed dienen als natuurlijk glijmiddel. Als jij en je partner dit allebei niet vervelend vinden werkt dit helemaal prima. Dat scheelt weer glijmiddel kopen!

Het kan hoofdpijn verlichten

Sommige vrouwen krijgen tijdens hun menstruatie last van migraine. Uit een onderzoek uit 2013 blijkt dat seks hebben tijdens een migraine uitval gedurende je menstruatie je hoofdpijn kan verlichten of zelfs helemaal op kan lossen.

Je kunt meer ontspannen

De geluksstofjes die vrijkomen tijdens de seks kunnen je helpen met even goed tot rust komen. Zeker tijdens je menstruatie kan je last hebben van stress en anxiety. Je hormonen werken even anders dan normaal in deze fase van je cyclus. De geluksstofjes die vrijkomen terwijl je een orgasme krijgt, kunnen enorm helpen met het verminderen van deze stress. Zit je er dus even doorheen tijdens je menstruatie? Dat is misschien wel het perfece moment om even je partner aan te tikken en mee te nemen naar de slaapkamer.

Lees ook: ‘Once a cheater, always a cheater’ Is dat echt zo?